.................................
2020. augusztus 14. péntek
Marcell napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
Rólunk
Tevékenységeink
Galéria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
Híreink

Véget ért a X. Fiatal Pedagógusok Fóruma
Vasárnap ért véget a X. Fiatal Pedagógusok Fóruma Marosfőn. A már 5. éve létező rendezvényen nemcsak Csík-, Gyergyó- és Udvarhelyszékről, hanem szórványvidékről is voltak résztvevő pedagógusok. A megyei szintű rendezvény megnyitóján, pénteken Szabó Kázmér, Csík Terület Ifjúsági Tanácsának elnöke köszöntötte a jelenlevőket, majd Zonda Erika igazgatónő Hargita Megye Tanácsa részéről a pedagógusok felelősségéről, mint a tudásalapú társadalom megalapozóiról beszélt.

Hargita Megye Ifjúsági Igazgatóságának vezetője, Csedő Zsófia az ifjúsági táborok által biztosított lehetőségeket ismertette és beszélt arról a törvénytervezetről, amely az iskolaidő alatt tenné lehetővé az erdei iskola programok, mint a non-formális oktatás megszervezését.

A pénteki program keretén belül a megyei Psziho-Pedagógia Központ munkatársa kompetencia- és készségfejlesztés témában tartott előadást. Majd ezt követően két fiatal pedagógus, Szabó Imola tanítónő és Ferencz Lilla magyar szakos tanárnő mutatták be I.- es fokozati dolgozataikat.

A rendezvény második napján a csoport-tevékenységeké volt a főszerep, ahol Boldizsár Ágoston, Lőrincz Csilla, Csonta László, valamint Tankó Zsuzsi és Kopacz Erika mozgalmas és színes aktivitásain vehettek részt a jelenlévők. A csoportfoglalkozásokat Ágoston Imola előadása követte, aki a családrajz elemzés módszereiről beszélt. A program folytatásaként a csíkszeredai Boszorka bábcsoport előadásában Csipike, a gonosz törpe című bábjátékot tekinthették meg az érdeklődők. Az előadás végeztével Bakó Klára tanárnő vezetésével bábokat is készíthettek, majd népi gyermekjátékokat tanultak a résztvevők. A szombati nap végül jó hangulatú, vidám táncházzal zárult.

Vasárnap, a fórum harmadik napján Porsche Éva tanfelügyelőnő, a mérés-értékelés lehetőségeiről tartott előadást, ahol a mérés-értékelés összehasonlításán túl, mérési eszközök bemutatására is sor került, illetve értékelési filozófiákkal és értékelési típusokkal ismerkedhettek meg a pedagógusok.

A X. Fiatal Pedagógusok Fórumának záró mozzanataként Ferencz S. Alpár főtanfelügyelő tartott értekezést Újdonságok és lehetőségek a tanügyben címmel. Ezt követte a fórum kiértékelése, visszajelzés a résztvevőktől, majd a hazautazás.


<< VisszaProgramajánló 
Eseménynaptár
« Augusztus »
H K Sze Cs P Szo V
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
 
 
Communitas
Támogatóink: