.................................
2024. április 27. szombat
Zita napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
Rólunk
Tevékenységeink
Galéria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
Híreink

Véget ért a X. Fiatal Pedagógusok Fóruma
Vasárnap ért véget a X. Fiatal Pedagógusok Fóruma Marosfőn. A már 5. éve létező rendezvényen nemcsak Csík-, Gyergyó- és Udvarhelyszékről, hanem szórványvidékről is voltak résztvevő pedagógusok. A megyei szintű rendezvény megnyitóján, pénteken Szabó Kázmér, Csík Terület Ifjúsági Tanácsának elnöke köszöntötte a jelenlevőket, majd Zonda Erika igazgatónő Hargita Megye Tanácsa részéről a pedagógusok felelősségéről, mint a tudásalapú társadalom megalapozóiról beszélt.

Hargita Megye Ifjúsági Igazgatóságának vezetÅ‘je, CsedÅ‘ Zsófia az ifjúsági táborok által biztosított lehetÅ‘ségeket ismertette és beszélt arról a törvénytervezetrÅ‘l, amely az iskolaidÅ‘ alatt tenné lehetÅ‘vé az erdei iskola programok, mint a non-formális oktatás megszervezését.

A pénteki program keretén belül a megyei Psziho-Pedagógia Központ munkatársa kompetencia- és készségfejlesztés témában tartott elÅ‘adást. Majd ezt követÅ‘en két fiatal pedagógus, Szabó Imola tanítónÅ‘ és Ferencz Lilla magyar szakos tanárnÅ‘ mutatták be I.- es fokozati dolgozataikat.

A rendezvény második napján a csoport-tevékenységeké volt a fÅ‘szerep, ahol Boldizsár Ágoston, LÅ‘rincz Csilla, Csonta László, valamint Tankó Zsuzsi és Kopacz Erika mozgalmas és színes aktivitásain vehettek részt a jelenlévÅ‘k. A csoportfoglalkozásokat Ágoston Imola elÅ‘adása követte, aki a családrajz elemzés módszereirÅ‘l beszélt. A program folytatásaként a csíkszeredai Boszorka bábcsoport elÅ‘adásában Csipike, a gonosz törpe című bábjátékot tekinthették meg az érdeklÅ‘dÅ‘k. Az elÅ‘adás végeztével Bakó Klára tanárnÅ‘ vezetésével bábokat is készíthettek, majd népi gyermekjátékokat tanultak a résztvevÅ‘k. A szombati nap végül jó hangulatú, vidám táncházzal zárult.

Vasárnap, a fórum harmadik napján Porsche Éva tanfelügyelÅ‘nÅ‘, a mérés-értékelés lehetÅ‘ségeirÅ‘l tartott elÅ‘adást, ahol a mérés-értékelés összehasonlításán túl, mérési eszközök bemutatására is sor került, illetve értékelési filozófiákkal és értékelési típusokkal ismerkedhettek meg a pedagógusok.

A X. Fiatal Pedagógusok Fórumának záró mozzanataként Ferencz S. Alpár fÅ‘tanfelügyelÅ‘ tartott értekezést Újdonságok és lehetÅ‘ségek a tanügyben címmel. Ezt követte a fórum kiértékelése, visszajelzés a résztvevÅ‘ktÅ‘l, majd a hazautazás.


<< Vissza



Programajánló



 
Eseménynaptár
« Április »
H K Sze Cs P Szo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112
 
 
Communitas
Támogatóink: