.................................
2024. április 19. péntek
Emma napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
Rólunk
Tevékenységeink
Galéria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
Híreink

Tabăra de artă din Sânsimion
Tabăra de artă din Sânsimion ÃŽntre 27 iulie și 05 august 2016 a avut loc Tabăra de artă la Sînsimion. Ideea de a organiza această tabără a venit din partea muzicienilor din fanfară, dar era firesc ca muzica să fie completată de diferite meÅŸteÅŸuguri ale etniilor română, maghiară ÅŸi romă din regiunea Ciuc.

 

Între 27 iulie și 05 august 2016 a avut loc Tabăra de artă la Sînsimion. Ideea de a organiza această tabără a venit din partea muzicienilor din fanfară, dar era firesc ca muzica să fie completată de diferite meÅŸteÅŸuguri ale etniilor română, maghiară ÅŸi romă din regiunea Ciuc. Tabăra a început cu o deschidere oficială.

ParticipanÅ£ii au avut prilejul de a învăţa diferite technici de cusut, Å£esut, pictura pe lemne ÅŸi technica de pîslă. Mai ales copii au fost grupul Å£intă a diferitelor cursuri de dansuri populare din diferite regiuni, curusrile au fost Å£inute de dansatorii trupei de dans popular Ansamblul Național Seciuesc Harghita și de dansatorii trupei Ansamblul Oradea .

Un alt program interesant a fost întâlnirea fanfarelor minoritari din Ciucul de Jos în cadrul căreia trupele de fanfară din  Ciucul de Jos au prezentat piese muzicale româneÅŸti, Å£igăneÅŸti ÅŸi maghiare. Muzicienii ÅŸi-au perfecÅ£ionat deprinderile la diferite instrumente muzicale, unii participanÅ£i chiar acum s-au îndrăgostit de muzică. Fiecare participant a avut parte de educaÅ£ie teoreteică ÅŸi practică în domeniu de către specialiÅŸti, tinerii participanți au sosit din trei județe Brașov, Covasna, Harghita.

Cei 300 participanÅ£i au fost instruiÅ£i de 32 de profesori muzicieni, meÅŸteÅŸugari ÅŸi dansatori din Å£ară ÅŸi din stăinătate. EducaÅ£ia în fiecare zi s-a terminat cu voie bună la dansul popular comun.

Evenimentul final al acestei tabere a fost spectacolul unde fiecare participant ÅŸi-a prezentat talentul pe care l-a dobândit sau l-a îmbunătăţit în timpul taberei. Muzicienii au Å£inut un speactacol, jucând piese fie individual fie în grup, copii au dansat dansuri tradiÅ£ionale, iar meÅŸteÅŸugarii au organizat o expoziÅ£ie cu obiectele realizate în timpul taberei.


<< Vissza



Programajánló



 
Eseménynaptár
« Április »
H K Sze Cs P Szo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112
 
 
Communitas
Támogatóink: