.................................
2024. április 20. szombat
Tivadar napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
Rólunk
Tevékenységeink
Galéria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
Híreink

10 éves a csíkszeredai Ifjúsági Üzleti Program - 2010. augusztus 2-7.
2010. augusztus 2-7. között tízedik alkalommal vehetnek részt csikszeredai es környékbeli középiskolások a népszerű Ifjúsági Üzleti Programon. Egy hétig újra biztosított a jókedv, a szórakozás, az ismerkedés, de ugyanakkor a tanulás, az új ismeretek és az intenziv munka töltik be majd a főszerepet. A képzésen a Sapientia EMTE csíkszeredai kaeainak épülete biztosít helyszínt.

10 évvel ezelÅ‘tt a budapesti Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány amerikai egyetemek posztgraduális képzéseirÅ‘l hazatérÅ‘ öregdiákjai indították útjára a középiskolásoknak szóló Ifjúsági Üzleti Programot. IdéntÅ‘l a helyi szervezési munkálatokban Csík Terület Ifjúsági Tanácsa is részt vállalt.
Az IÜP célja a középiskolás korú fiatalok vállalkozói tudásának és attitüdjének fejlesztése, az etikus üzleti magatartás erÅ‘sítése, valamint a kommunikáció, a problémamegoldó-képesség, a csapatmunka fejlesztése. A Program elÅ‘adói olyan neves magyar szakemberek, üzletemberek, hazai és külföldi szakértÅ‘k, mint Peter Elam - Shell China, gazdasági igazgatója; Békefi Gábor - a The Coca-Cola Company South & Eastern Europe Business Unit elnöke, valamint Kurkó János György helyi vállalkozó.
"Segítünk eligazodni abban, hogy milyen eszmei, tárgyi, módszertani alapokra épül fel egy vállalkozás. Szó lesz arról, mit jelent az idÅ‘vel, pénzzel, emberi tehetséggel gazdálkodni. Vagy például milyen jelentÅ‘sége van a piackutatásnak, a csapatmunkának, hogyan lehet egy ötlet megvalósításához az anyagi forrásokat elÅ‘teremteni? Csupán néhány mozzanatot emeltem ki az elÅ‘adások témáiból. Amit viszont vezérfonalnak tekintünk, az emberi értékek és a társadalmi felelÅ‘sség fontossága. Azt is reméljük, hogy a személyes tapasztalatok közelebb viszik a tizenévesekhez az elmondottakat. Hiszen mindezt olyan eloadók - köztük egykori ösztöndíjas társak - közvetítik, akik mögött már öt-tíz éves vezetoi gyakorlat áll." (Tóth Zoltán, IÜP programvezeto)
Az etikus üzleti kultúra eredményes meghonosításához, az üzleti világhozkapcsolódó negatív erkölcsi megítélést szeretnénk megtörni, a vállalkozást pozitív értékké tenni. Az egyik legnagyobb feladatunk éppen az, hogy különösen a fiatalok felfedezzék kezdeményezÅ‘-képességüket, s ne az államtól várják problémáik felülrÅ‘l történÅ‘ megoldását. Tudatos nevelésre van szükség, és a jövo nemzedékének, a most még változni tudó, és akaró fiataloknak kell megmutatni a másik utat, a gazdaság társadalmi felelÅ‘sségvállalását, a felelÅ‘s vállalatirányítást, az etika és az erkölcs szerepét.
A programon való részvétel teljesen ingyenes, maximum 30 fÅ‘ jelentkezését tudjuk elfogadni, akik 5-6 fÅ‘s csapatokban fogják elkészíteni 5 nap alatt a saját, valós alapokra épülÅ‘ vállalkozásukat (termeszetesen szakemberek segitsegevel). Az üzleti terveket egy szakmai zsűri bírálja el. A legjobb csapat tavaly egy ötnapos brusszeli utazást nyert. A távolabbról érkezÅ‘k számára tudunk biztosítani térítésmentesen szállást és étkezést, illetve minden résztvevÅ‘nek meleg ebédet.
A jelentkezési lapok és további információk Baricz Istvántól, a baricz@gmail.com e-mail címen, vagy a 0740-804510-es telefonszámon illetve André Zsuzsától a zsuzs.andre@gmail.com címen vagy a 0740-682678-as telefonszámon igényelhetÅ‘k.
A jubileumi évforduló alkalmából Ifjúság és üzlet címmel egy nagyszabású konferenciára is sor kerül augusztus 7-én szombaton du. 16 órától a csíksomlyói Salvator Hotel nagytermében. Itt a neves külföldi elÅ‘adók mellett felszólalnak a helyi és megyei elÅ‘ljárók is. A beszédek után az elmúlt 10 év legjobb üzleti tervének díjazására kerül sor. Ezt követi mindazon személyek ünnepélyes méltatása, akik a program fennállása óta segítik annak évrÅ‘l-évre történÅ‘ megszervezését, megvalósulását. A konferenciát és egyben a 10. Ifjúsági Üzleti Programot egy meglepetés kocerttel zárjuk, melyre szintén a Salvator Hotel nagytermében kerül sor.
A 10. Ifjúsági Üzleti Program támogatói: Csíkszereda Város Polgármesteri Hivatala, Hargita Megye Tanácsa, Országos Ifjúsági és Sport Hatóság, Megyei Ifjúsági Igazgatóság, Verestóy Attila Alapítvány, Hunguest Hotel - FenyÅ‘ szálló, Hotel Salvator, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Carpatica Bank és az Alutus Nyomda.

SajtófelelÅ‘s: André Zsuzsánna
Csík Terület Ifjúsági Tanácsa

 

 

 

 

 

 


<< Vissza



Programajánló



 
Eseménynaptár
« Április »
H K Sze Cs P Szo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112
 
 
Communitas
Támogatóink: