.................................
2024. mjus 3. pntek
Tímea, Irma napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
Rólunk
Tevékenységeink
Galéria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
Híreink

Átadják Hargita megye első vidéki kerékpárútját!
A Globális Környezeti Alap (Global Environment Facility/Small Grants Programme) és az ENSZ Fejlesztési Programjának – UNDP (United Nations Development Programme) támogatásával elkészült Csíkkarcfalva központjában Hargita megye első vidéki kerékpárútja. A biciklisáv elkészítése mellett, a projekt részeként a Vártemplom előtt információs táblát helyeztek el, mely az Ördög-tó láp rezervátumhoz vezető turistaút felújított szakaszát is tartalmazza. Ugyancsak a projekt keretén belül épült egy 40 fő befogadására képes filegória, amely a nagyloki borvízforrás mellett található.

Mindez „Az Ördögtó-láp bicikliút mint civil adaptatív közelítés az éghajlati változásokhoz, a biológiai sokféleség megőrzéséhez és az erodálódott területek kezeléséhez a Natura 2000 által védett területeken a felcsíki medencében" című projekt keretében valósult meg, melyet a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa (CSTIT) pályázott meg és bonyolított le.
A projekt megvalósításában a CSTIT mellett anyagi szerepet vállalt Hargita Megye Tanácsa, a csíkkarcfalvi önkormányzat, és a csíkkarcfalvi „Larix" Közbirtokosság. Önkéntes munkával járult hozzá számos civil szervezet, mint például a Zöld SzékelyFöld Egyesület, a Grafirka Egyesület Csíkszeredából, valamint a Csorgó Egyesület Csíkkarcfalváról. Továbbá a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem - Műszaki és Természettudományi Tanszéke, illetve a csíkdánfalvi és gyergyóújfalvi közbirtokosság is besegített a program megvalósulásába. Mindemellett honlap is készült a rezervátumról (www.laculdracului.ro), melyen az Ördögtó láp leírása, jellegzetességei és különlegességei mellett részletes összeállítást találhatnak a projekt keretén belül lebonyolított tevékenységekről is. A bicikliút átadásakor a Zöld SzékelyFöld Egyesület kerékpáros hajtási jogosítványt fog átnyújtani a program keretében előzetesen kerékpáros oktatáson résztvett fiataloknak.
Az ünnepélyes átadásra 2010. október 5.-én kedden du. 15:30-kor kerül sor a csíkkarcfalvi Polgármesteri Hivatal előtt. Az eseményen jelen lesznek a programban résztvett szervezetek képviselői, illetve az érintett települések és a megye elöljárói.


<< Vissza



Programajánló



 
Eseménynaptár
« Mjus »
H K Sze Cs P Szo V
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
 
 
Communitas
Támogatóink: