.................................
2020. augusztus 14. péntek
Marcell napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
Rólunk
Tevékenységeink
Galéria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
Híreink

Erdélyi Neumann - informatika verseny
A híres magyar matematikus, Neumann János nevét viselő informatikai találmányok versenye már 26 éve minden esztendőben megszervezésre kerül a magyarországi Szekszárd várósában. Az eredetileg helyi jellegű verseny mára már nemzetközivé nőtte ki magát. A szekszárdi szakaszon már eddig is akadtak erdélyi jelentkezők, de a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa kezdeményezésében idéntől megszervezésre kerül a verseny erdélyi elődöntője.

A versenyre bárki benevezhet, aki a szekszárdi döntő napjáing nem töltötte be a 20. életévét. A résztvevők 6 fő kategóriában indulhatnak egyéni, vagy csoportos alkotásokkal. Így oktatói programok, alkalmazói programok, játékprogramok, digitális-automata berendezés és vezérlése, számítógéppel támogatott tervezés és számítógépes művészeti programok beérkezését várja a zsűri.
Az a cél, hogy a programok megalkotása által a pályázók tanuljanak valami újat is. Tehát nem egy programozási versenyről van szó! Nem gond, ha a résztvevők, nem teljesen új alapgondolattal indulnak, hanem egy valahonnat átvett ötletet továbbfejlesztenek, újitanak meg, vagy módosítanak át. Ilyen esetekben, természetesen fel kell tüntetni a kiindulási ötlet forrását.
A verseny másik célja, felfedezni a legkiemelkedőbb tehetségeket, és segíteni őket. Lehetőséget biztosítani számukra arra, hogy megfelelően tudjanak fejlődni a szakretületen, valamint ezek a tehetségek a megfelelő helyre kerüljenek.
A pályamunkákat nemcsak beküldeni kell, hanem a tervező diák be is kell mutassa azt a zsűrinek, aki majd nyilvánosan értékeli és visszajelzést ad az alkotásról. Az alkotások értékelésénél fontos szempont a program helyessége, alkalmazói programok esetén az emberközeliség, a multimédia és az Internet-es programoknál a tartalom mellett a látvány.
A programtermékeket 2010. február 26.-ig kell elküldeni Csík Terület Ifjúsági Tanácsához. A beérkezett munkákat előzsűrizik és 2010. március 3.-ig küldenek értesítést azoknak a versenyzőknek, akik az erdélyi döntőbe kerülnek, melynek időpontja 2010. március 6. szombat, Csíkszereda (a pontos helyszín kiválasztása még foltamatban van). A legjobb alkotások továbbjutnak Magyarországra, a szekszárdi döntőbe.


<< VisszaProgramajánló 
Eseménynaptár
« Augusztus »
H K Sze Cs P Szo V
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456
 
 
Communitas
Támogatóink: