.................................
2024. mjus 3. pntek
Tímea, Irma napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
Rólunk
Tevékenységeink
Galéria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
Híreink

Csíkkarcfalván átadták a megye első kerékpárútját!
Ifjúsági kezdeményezésre valósult meg Hargita megye első vidéki kerékpárútja, melynek ünnepélyes átadására 2010. október 5.-én délután fél négytől került sor a csíkkarcfalvi Vártemplom előtt. Az eseményen elsőként szólalt fel Szabó Kázmér, Csík Terület Ifjúsági Tanácsának elnöke, köszöntötte a jelenlevőket, majd beszédében megköszönte a partnerek támogatását, valamint hangsúlyozta, hogy mennyire fontos a fiatalok környezettudatos viselkedésre nevelése, buzdítása melyben a szervezet igyekszik minél nagyobb szerepet vállalni.

Őt követte Gábor Tibor, Karcfalva polgármestere, hangsúlyozva, hogy milyen nagy megvalósítás és megtiszteltetés ez a településnek, illetve reményét fejezte ki arra, hogy a jövőben egész Csíkot ősszekötő biciklisáv kiépítésére lesz majd lehetőség. A polgármester után Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szólt a jelenlévőkhöz méltatva az Ifjúsági Tanács, illetve a partnerek és bedolgozók odaadó munkáját, mellyel hozzájárultak a projekt keretében megvalósuló szellemi és infrastruktúrális előrelépéshez a megyében.
Maczalik Ernő, karcfalvi biológus és tanár a projekt oktató-nevelő hatásait vázolta fel, amellyel hozzájárul a régióban élő gyerekek és fiatalok körében egy környezettudatosabb magatartás, illetve természetközelibb szemlélet kialakulásához.
A felszólalók sorát Török Szabolcs, a CSTIT munkatársa zárta, aki egyben a program kezdeményezője és koordinátora is volt. Elmondta, hogy a zöld-témák iránt már az általános iskolában is nagyon érdeklődő volt, és mind a mai napig fontos számára a természet, emmiatt a projekt úgymondd személyes ügye is. Arról beszélt, hogy a projekt, melyet a Globális Környezeti Alap (Global Environment Facility/Small Grants Programme) és az ENSZ Fejlesztési Programjának - UNDP (United Nations Development Programme) támogatásával bonyolított le a CSTIT milyen szervezési nehézségekbe ütközött, és hogyan sikerült elejét venni ezeknek az előre nem számolt akadályoknak.
Az ünnepi beszédek után Csonta László, a Zöld SzékelyFöld Egyesület elnöke kerékpáros hajtási jogosítványt adott át azoknak a fiataloknak, akik júluis folyamán részt vettek a projekt keretében tartott kerékpár oktatáson.
Ezt követte az avatószalag elvágása, majd a karcfalvi Mártonffy György iskola tanulói kerekeztek le az újonan átadott biciklisávon.


<< Vissza



Programajánló



 
Eseménynaptár
« Mjus »
H K Sze Cs P Szo V
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
 
 
Communitas
Támogatóink: