.................................
2024. április 19. péntek
Emma napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
RĂłlunk
Tevékenységeink
Galéria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
HĂ­reink

Erdélyi Neumann - informatika verseny
A híres magyar matematikus, Neumann János nevét viselő informatikai találmányok versenye már 26 éve minden esztendőben megszervezésre kerül a magyarországi Szekszárd várósában. Az eredetileg helyi jellegű verseny mára már nemzetközivé nőtte ki magát. A szekszárdi szakaszon már eddig is akadtak erdélyi jelentkezők, de a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa kezdeményezésében idéntől megszervezésre kerül a verseny erdélyi elődöntője.

A versenyre bárki benevezhet, aki a szekszárdi döntĹ‘ napjáing nem töltötte be a 20. életévét. A résztvevĹ‘k 6 fĹ‘ kategóriában indulhatnak egyéni, vagy csoportos alkotásokkal. Így oktatói programok, alkalmazói programok, játékprogramok, digitális-automata berendezés és vezérlése, számítógéppel támogatott tervezés és számítógépes művészeti programok beérkezését várja a zsűri.
Az a cél, hogy a programok megalkotása által a pályázók tanuljanak valami újat is. Tehát nem egy programozási versenyrĹ‘l van szó! Nem gond, ha a résztvevĹ‘k, nem teljesen új alapgondolattal indulnak, hanem egy valahonnat átvett ötletet továbbfejlesztenek, újitanak meg, vagy módosítanak át. Ilyen esetekben, természetesen fel kell tüntetni a kiindulási ötlet forrását.
A verseny másik célja, felfedezni a legkiemelkedĹ‘bb tehetségeket, és segíteni Ĺ‘ket. LehetĹ‘séget biztosítani számukra arra, hogy megfelelĹ‘en tudjanak fejlĹ‘dni a szakretületen, valamint ezek a tehetségek a megfelelĹ‘ helyre kerüljenek.
A pályamunkákat nemcsak beküldeni kell, hanem a tervezĹ‘ diák be is kell mutassa azt a zsűrinek, aki majd nyilvánosan értékeli és visszajelzést ad az alkotásról. Az alkotások értékelésénél fontos szempont a program helyessége, alkalmazói programok esetén az emberközeliség, a multimédia és az Internet-es programoknál a tartalom mellett a látvány.
A programtermékeket 2010. február 26.-ig kell elküldeni Csík Terület Ifjúsági Tanácsához. A beérkezett munkákat elĹ‘zsűrizik és 2010. március 3.-ig küldenek értesítést azoknak a versenyzĹ‘knek, akik az erdélyi döntĹ‘be kerülnek, melynek idĹ‘pontja 2010. március 6. szombat, Csíkszereda (a pontos helyszín kiválasztása még foltamatban van). A legjobb alkotások továbbjutnak Magyarországra, a szekszárdi döntĹ‘be.


<< Vissza



Programajánló



 
Eseménynaptár
« Április »
H K Sze Cs P Szo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112
 
 
Communitas
Támogatóink: