.................................
2022. jlius 1. pntek
Tihamér, Annamária napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
Rólunk
Tevékenységeink
Galéria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
Tevékenységeink - Aktuális

Önkéntes Menedzsment Képzés
Tizedik éve hirdette meg a Pro Vobis egyesület az önkéntesség hetét Romániában, ez alkalommal május 9-15 között. A Hargita Megyei Ifjúsági Igszgatóság szervezésében az önkéntesség hete alkalmával került sor egy ingyenes Önkéntes Menedzsment képzésre. Olyan civil szervezetek, ifjúsági csoportok, intézmények jelentkezését vártuk, akik fiatal önkéntesekkel dolgoznak vagy szeretnének a jövőben önkéntesekkel dolgozni. A képzés témája az Önkéntes Menedzsment a Fiatalok Lendületben programban és célja megismertetni a résztvevőkkel a program által nyújtott önkéntes fogadási és küldési lehetőségeket illetve különböző önkéntes-toborozási, motiválási, értékelési módszerek használatát.

A képzés célcsoportja:
- Önkéntes koordinátor
- Önkénteseket foglalkoztató projektek koordinátora
- Ifjúsági munkások
- Egyesületi, szervezeti tagok
- Informális ifjúsági csoport tagjai
- Közintézmény képviselői akik direkt vagy indirekt módon ifjúsági munkát végeznek
A képzésen összesen 15 fő vett részt Hargita megyéből és az ország más területeiről.

A képzés eredményei:
A három napos képzés alatt a résztvevők csoportokban, nem formális oktatási módszerek segítségével megismerhették az önkéntes menedzsment alapjait:
- meghatározni az önkéntesség típusait, jellegzetességeit és a Fiatalok Lendületben Program által biztosított önkénteskedési lehetőségeket.
- a különböző önkéntes toborozási, motiválási és értékelési módszereket gyakorlatba ültetni, úgy az egyesületen/csoporton belül, mint Fiatalok Lendületben Program keretében egyaránt.
- azonosítani a jellegzetes kompetenciákat, készségeket, valamint az önkéntes koordinátorok szerepköreit a Fiatalok Lendületben Programon belül
- egy önkénteseket foglalkoztató projekt lépéseit, önkéntes profiljának meghatározását (készségek, ismeretek, tapasztalat, stb )
A 3 nap alatt a résztvevők megismerhettek hasonló tevékenységű egyesületeket az ország területéről és Hargita megyéből, és lehetőség adódott partnerségek kialakítására jövőbeni projektekhez.
A képzésnek egy kellemes hangulata volt, a helyszínnek és a résztvevők aktivitásának köszönhetően.

Nem volt részvételi díj ugyanis a képzés a az Európai Bizottság társfinanszírozásában valósult meg a Fiatalok Lendületben program keretében.
A résztvevőknek biztosítva volt egy ebéd és a Hargita Megye Tanácsának a jóvoltából szállás, a távolról illetve más településekről érkezőknek.


A képzők: Eliza Cernescu és Teolin Codreanu

A fiatalok Lendületben Program kezelését Romániában az Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) végzi.
A képzés a Hargita Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, a Hargita Megye Tanácsa és a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa közbenjárásával valósult meg.

 << VisszaHíreinkProgramajánló 
Eseménynaptár
« Jlius »
H K Sze Cs P Szo V
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 
 
Communitas
Támogatóink: