.................................
2024. j˙lius 17. szerda
Endre, Elek napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
R├│lunk
Tev├ękenys├ęgeink
Gal├ęria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
H├şreink

Tabăra de artă din Sânsimion
Tab─âra de art─â din S├ónsimion ├Äntre 27 iulie și 05 august 2016 a avut loc Tab─âra de art─â la S├«nsimion. Ideea de a organiza aceast─â tab─âr─â a venit din partea muzicienilor din fanfar─â, dar era firesc ca muzica s─â fie completat─â de diferite me┼čte┼čuguri ale etniilor rom├ón─â, maghiar─â ┼či rom─â din regiunea Ciuc.

 

Între 27 iulie și 05 august 2016 a avut loc Tab─âra de art─â la Sînsimion. Ideea de a organiza aceast─â tab─âr─â a venit din partea muzicienilor din fanfar─â, dar era firesc ca muzica s─â fie completat─â de diferite me┼čte┼čuguri ale etniilor român─â, maghiar─â ┼či rom─â din regiunea Ciuc. Tab─âra a început cu o deschidere oficial─â.

Participan┼úii au avut prilejul de a înv─â┼úa diferite technici de cusut, ┼úesut, pictura pe lemne ┼či technica de pîsl─â. Mai ales copii au fost grupul ┼úint─â a diferitelor cursuri de dansuri populare din diferite regiuni, curusrile au fost ┼úinute de dansatorii trupei de dans popular Ansamblul Național Seciuesc Harghita și de dansatorii trupei Ansamblul Oradea .

Un alt program interesant a fost întâlnirea fanfarelor minoritari din Ciucul de Jos în cadrul c─âreia trupele de fanfar─â din  Ciucul de Jos au prezentat piese muzicale române┼čti, ┼úig─âne┼čti ┼či maghiare. Muzicienii ┼či-au perfec┼úionat deprinderile la diferite instrumente muzicale, unii participan┼úi chiar acum s-au îndr─âgostit de muzic─â. Fiecare participant a avut parte de educa┼úie teoreteic─â ┼či practic─â în domeniu de c─âtre speciali┼čti, tinerii participanți au sosit din trei județe Brașov, Covasna, Harghita.

Cei 300 participan┼úi au fost instrui┼úi de 32 de profesori muzicieni, me┼čte┼čugari ┼či dansatori din ┼úar─â ┼či din st─âin─âtate. Educa┼úia în fiecare zi s-a terminat cu voie bun─â la dansul popular comun.

Evenimentul final al acestei tabere a fost spectacolul unde fiecare participant ┼či-a prezentat talentul pe care l-a dobândit sau l-a îmbun─ât─â┼úit în timpul taberei. Muzicienii au ┼úinut un speactacol, jucând piese fie individual fie în grup, copii au dansat dansuri tradi┼úionale, iar me┼čte┼čugarii au organizat o expozi┼úie cu obiectele realizate în timpul taberei.


<< VisszaProgramajánló 
Esem├ęnynapt├ír
« J˙lius »
H K Sze Cs P Szo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
567891011
 
 
Communitas
Támogatóink: