.................................
2022. november 30. szerda
András, Andor napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
Rólunk
Tevékenységeink
Galéria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
Híreink

Tabăra de artă din Sânsimion
Tabăra de artă din Sânsimion Între 27 iulie și 05 august 2016 a avut loc Tabăra de artă la Sînsimion. Ideea de a organiza această tabără a venit din partea muzicienilor din fanfară, dar era firesc ca muzica să fie completată de diferite meşteşuguri ale etniilor română, maghiară şi romă din regiunea Ciuc.

 

Între 27 iulie și 05 august 2016 a avut loc Tabăra de artă la Sînsimion. Ideea de a organiza această tabără a venit din partea muzicienilor din fanfară, dar era firesc ca muzica să fie completată de diferite meşteşuguri ale etniilor română, maghiară şi romă din regiunea Ciuc. Tabăra a început cu o deschidere oficială.

Participanţii au avut prilejul de a învăţa diferite technici de cusut, ţesut, pictura pe lemne şi technica de pîslă. Mai ales copii au fost grupul ţintă a diferitelor cursuri de dansuri populare din diferite regiuni, curusrile au fost ţinute de dansatorii trupei de dans popular Ansamblul Național Seciuesc Harghita și de dansatorii trupei Ansamblul Oradea .

Un alt program interesant a fost întâlnirea fanfarelor minoritari din Ciucul de Jos în cadrul căreia trupele de fanfară din  Ciucul de Jos au prezentat piese muzicale româneşti, ţigăneşti şi maghiare. Muzicienii şi-au perfecţionat deprinderile la diferite instrumente muzicale, unii participanţi chiar acum s-au îndrăgostit de muzică. Fiecare participant a avut parte de educaţie teoreteică şi practică în domeniu de către specialişti, tinerii participanți au sosit din trei județe Brașov, Covasna, Harghita.

Cei 300 participanţi au fost instruiţi de 32 de profesori muzicieni, meşteşugari şi dansatori din ţară şi din stăinătate. Educaţia în fiecare zi s-a terminat cu voie bună la dansul popular comun.

Evenimentul final al acestei tabere a fost spectacolul unde fiecare participant şi-a prezentat talentul pe care l-a dobândit sau l-a îmbunătăţit în timpul taberei. Muzicienii au ţinut un speactacol, jucând piese fie individual fie în grup, copii au dansat dansuri tradiţionale, iar meşteşugarii au organizat o expoziţie cu obiectele realizate în timpul taberei.


<< VisszaProgramajánló 
Eseménynaptár
« November »
H K Sze Cs P Szo V
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011
 
 
Communitas
Támogatóink: