.................................
2024. május 17. péntek
Paszkál napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
RĂłlunk
Tevékenységeink
Galéria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
HĂ­reink

Projekt 3 - fiatal képzőművészek kiállítása
Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, az Erdélyi Összművészeti Egyesület és a Projekt csoport meghirdeti a Projekt 3-at. A Hargita, Kovászna és Maros megyei fiatal képzőművészek kiállításának célja fiatal alkotók számára lehetőséget, teret biztosítani a megmutatkozásra, az ismételt szakmai megmérettetésre, a vándoroltatás által pedig minél tágabb körben népszerűsíteni alkotásaikat, ezáltal szélesítve számukra a szakmai lehetőségeket.

A székelyföldi fiatal képzĹ‘művészek vándorkiállítására 18 és 35 év közötti képzĹ‘művészek jelentkezését várják 2010 szeptember 15-ig a következĹ‘ e-mail címre: projekt@cstit.ro
A beérkezĹ‘ alkotásokat három tagú zsűri véleményezi: ÜtĹ‘ Gusztáv képzĹ‘művész, Veres Péter, az Erdélyi Művészet című folyóirat fĹ‘szerkesztĹ‘je és Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész. A Projekt 3 elsĹ‘ helyszíne a csíkszeredai Siló - Kortárs Művészeti Központ. IdĹ‘pont: 2010. október 15. További várható helyszínek: Székelyudvarhely, Gyergyószentmiklós, Sepsiszentgyörgy, Marosvásárhely, Kolozsvár, valamint Hargita megye testvérmegyéinek megyeszékhelyei.
A zsűri által legjobbnak talált munkák szerzĹ‘i alkotótáborban vehetnek részt a Gyegyószárhelyi Kulturális és Művészeti Központ jóvoltából(Korkép - Nemzetközi KépzĹ‘művészeti Alkotótábor, Gyergyószárhegy; Grafikai tábor, Gyergyószárhegy; részvétel a Budapest Galéria nemzetközi művész-csere programjában, Budapest).

Jelentkezési feltételek:
- Tematika és műfaji megkötés nincs
- Korhatár: 18-35 év közötti művészek
- Egy benevezĹ‘ maximum két alkotással jelentkezhet (képek esetében egy alkotás ne haladja meg a 100 x 100 cm-t, térbeli alkotásoknál pedig kérjük vegyék figyelembe, hogy azokat több ízben is mozgatni, szállítani kell).
- A beérkezĹ‘ munkák az elmúlt két évben készült alkotások lehetnek. 2009 elĹ‘tti alkotásokat nem fogadunk el.
- Kitöltött jelentkezési lap, mely a projekt@cstit.ro emailcímrĹ‘l igényelhetĹ‘
- Szakmai önéletrajz
- egy portré (300 dpi, legalább 4 megapixel).
- a beküldendĹ‘ alkotások reprodukciói (300 dpi, legalább 4 megapixel) - a zsűrizés reprodukciók alapján történik, és az eredeti munkák beküldésére a zsűrizést követĹ‘en kerül sor. Installációk esetében kérünk egy leírást a tervezett alkotásról, illetve reprodukciót a művész eddigi alkotásairól (max. 2 munkáról).
A vándorkiállítás elĹ‘készítése:
- A kiválasztott munkákat a szervezĹ‘k felkérésére a művészek október 1. határidĹ‘re küldik be.
- A munkák hátára kérjük feltüntetni az alkotó nevét, az alkotás címét, méretét, technikáját és évszámát.
- Fontos a csomagolás! A pályázók a csomagolásnál tartsák szem elĹ‘tt, hogy a vándorkiállítás különbözĹ‘ helyszíneire való szállításánál a csomagolást többször is használni kell. A nem megfelelĹ‘en csomagolt alkotásokért a szervezĹ‘k nem vállalják a felelĹ‘sséget.
- A művészek a projektben való részvétellel vállalják, hogy munkáikat a kiállítás katalógusához illetve a program népszerűsítéséhez a szervezĹ‘k felhasználják
ÉrdeklĹ‘dni lehet a 0747-115337-es telefonszámon hétköznaponkon 8 és 16 óra között, valamint a projekt@cstit.ro e-mail címen.
A Projekt 3 támogatói: Nemzeti Kulturális Alap, Hargita Megye Tanácsa, Communitas Alapítvány


<< Vissza



Programajánló



 
Eseménynaptár
« Május »
H K Sze Cs P Szo V
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
 
 
Communitas
Támogatóink: