.................................
2024. j˙lius 17. szerda
Endre, Elek napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
R├│lunk
Tev├ękenys├ęgeink
Gal├ęria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
Aktuális

Ki├şr├ís neve:
Neumann informatikai verseny - Erd├ęlyi szakasz
 
Hat├íridő:
2013. február 8.
 
Pályáztató:
Cs├şk Ter├╝let Ifj├║s├ígi Tan├ícsa
 
C├ęlcsoport:
20 ├ęv alatti fiatalok
 
Forrás:
 

Csík Terület Ifjúsági Tanácsa ezúton hirdeti meg a 2013. évi, nemzetközi rangú, az általános és középiskolások, illetve a f┼Ĺiskolások és egyetemisták részére kiírt,
Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny erdélyi szakaszát
amelyre a versenyz┼Ĺk a következ┼Ĺ hat kategóriában küldhetnek be pályam┼▒veket:
1. Oktató programok, amelyek közismereti illetve szakmai tárgyak önálló /konzultáció nélküli/ tanulására alkalmasak.
2. Alkalmazói programok, amelyek a számítógépek széleskör┼▒ felhasználását mutatják be. Ebben a kategóriában versenyeznek a szoftvertechnológiai (operációs-rendszer szint┼▒) programok is.
3. Játékprogramok - Ebben a kategóriában a versenyz┼Ĺk saját ötleteik alapján írt játékprogramjaikkal versenyezhetnek. A zs┼▒ri elfogad olyan játékprogramokat vagy programrészeket is, amelyeket a pályázó másoktól átvett ötletek alapján fejlesztett tovább. Az a játékprogram is indulhat, amit a versenyz┼Ĺ egy, már meglév┼Ĺ játék alapján önállóan fejlesztett, vagy önmaga jelent┼Ĺsen módosított. Ezekben az esetekben fel kell tüntetni az ötlet, ill. a küls┼Ĺ program forrását a pályázatban.
4. Megépített (digitális) automata berendezés (hardver) és vezérlése (szoftver)
5. Számítógépes m┼▒vészeti programok - Ebben a kategóriában, három csoportban, háromféle program versenyezhet:
• számítógépes grafika - egy versenyz┼Ĺ legfeljebb 5 pályam┼▒vet küldhet be
• számítógépes animáció - egy versenyz┼Ĺ legfeljebb 3 pályam┼▒vet küldhet be, és az alkotások id┼Ĺtartama nem haladhatja meg a 3 percet
• számítógépes zene (kompozíció, hangzó zeneanyag) egy versenyz┼Ĺ legfeljebb 2 pályam┼▒vet küldhet be, és a pályam┼▒vek id┼Ĺtartama nem haladhatja meg az 5 percet
6. Számítógéppel támogatott tervezés - Ebben a kategóriában várjuk a különböz┼Ĺ CAD programokkal megszerkesztett tervrajzokat, látványterveket, m┼▒szaki animációkat.

A zs┼▒ri PC kategóriájú gépekre írt programokat fogad el.

A pályázat értékelésénél fontos szempont a program helyessége, alkalmazói programok esetén az emberközeliség, a multimédia és az internetes programoknál a tartalom mellett a látvány.
Az 1-4 kategóriákban a pályázók készíthetnek hagyományos programnyelveken megírt, illetve WEB- alapú pályam┼▒veket. Ez utóbbi esetben a beküldött írásos anyagban jelöljék meg a pályam┼▒ Internet címét, esetleg jelszavát.
A versenyen 20 év alatt bárki részt vehet, azaz általános és középiskolás diákok, szakmunkás tanulók, az els┼Ĺ évfolyamra járó egyetemi és f┼Ĺiskolai hallgatók, illetve a versenyen fiatal, pl. teleházas programozók is indulhatnak, akik a szekszárdi dönt┼Ĺ induló napjáig, azaz,
2013. március 21-ig
a 20. életévüket még nem töltötték be. (A zs┼▒ri elnöke, Dr. Kovács Gy┼Ĺz┼Ĺ, a versenyz┼Ĺ kérésére, ha a versenyz┼Ĺ néhány nappal túllépi a fenti id┼Ĺkorlátot, felmentést adhat: kovacs@mail.datanet.hu)

A versenyre - hagyományosan - egy pályázatot több versenyz┼Ĺ közösen is készíthet, ebben az esetben a csoport minden tagjának a nevét fel kell tüntetni a pályázatban, minden pályázóra vonatkozik az életkori korlátozás.

A munkákat CD-n, DVD-n és Interneten is be lehet küldeni. A programhoz a kezelési utasítást magyar vagy angol nyelven (ha a pályázó nem magyar) kell mellékelni. Internetes pályázatok esetén, amennyiben a pályázatot a versenyz┼Ĺ egy WEB oldalon helyezte el, be kell küldeni a WEB oldal címét.

A pályázók a pályázatban a következ┼Ĺ adatokat kell, hogy feltüntessék:
- a pályázó neve, életkora, lakcíme, e-mail címe, telefonszáma
- a pályázat kezelési útmutatója, valamint tartalmi leírása (amennyiben a programhoz valamilyen hardver kiegészítés szükséges, úgy azt a leírásban kell jelezni.
- egyetemisták és f┼Ĺiskolások esetében fel kell tüntetni az egyetem/f┼Ĺiskola nevét, címét valamint a kar megnevezését.
- általános és középiskolások esetében a tanintézmény nevét, postacímét, e-mail címét, az osztályt és az informatika tanár nevét

A verseny erdélyi fordulója:
A programtermékeket 2013. február 8.-ig kell elküldeni Csík Terület Ifjúsági Tanácsához. A beérkezett munkákat el┼Ĺzs┼▒rizik és 2013. február 15. - ig küldenek értesítést a versenyz┼Ĺknek. A legjobb alkotások továbbjutnak Magyarországra, a szekszárdi dönt┼Ĺbe.

A szekszárdi dönt┼Ĺ.
A 2013. március 21. és 23. között az I. Béla Gimnáziumban kerül megrendezésre. A dönt┼Ĺbe jutott versenyz┼Ĺk a zs┼▒rinek és a közönségnek 10-15 perces el┼Ĺadás keretében mutatják be programterméküket. A zs┼▒ri -amelynek elnöke hagyományosan Kovács Gy┼Ĺz┼Ĺ, a verseny kezdeményez┼Ĺje - a terméket annak min┼Ĺsége, a bemutatás színvonala és a feltett kérdésekre adott válaszok alapján értékeli. A dönt┼Ĺn a pályázók (csoportos pályázat esetén maximum 2 f┼Ĺ) a rendez┼Ĺ gimnázium vendégei. A zs┼▒rizés végeztével a zs┼▒ri ünnepélyes eredményhirdetést tart. A versenyen bárki részt vehet, a zs┼▒ri pontozása és az eredmények nyilvánosak, mindez kikerül a verseny honlapjára is. A verseny dönt┼Ĺjébe került tanulók a verseny támogatói által felajánlott értékes díjakat kapják, amelyek zömében informatikai (hardver és szoftver) termékek.

A benevez┼Ĺk kérdéseikkel bátran fordulhatnak Fodor Zoltánhoz, a verseny erdélyi szakaszának szakmai koordinátorához a neumann@hargitahalo.ro e-mail címen.

A pályázatokat a következ┼Ĺ címre kell beküldeni postán vagy személyesen:
Csík Terület Ifjúsági Tanácsa
Márton Áron utca 1/B/7
Csíkszereda 530211
Hargita megye
vagy elektronikusan a
neumann@hargitahalo.ro e-mail címre


A pályázat beküldésének a határideje: 2013. február 8., e-mailben pedig 2013. február 8. éjfélig.

Kozma István-Florin    CSTIT elnök

Dr. hc. Kovács Gy┼Ĺz┼Ĺ    Zs┼▒ri elnök

Fodor Zoltán       Szakmai koordinátor

 

 

 
H├şreinkProgramajánló 
Esem├ęnynapt├ír
« Augusztus »
H K Sze Cs P Szo V
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
 
 
Communitas
Támogatóink: